'Social Networking', het begrip van 2009. Iedereen was of lid van hyves anders wel van facebook. Zo zijn er tal van andere vormen van soicale netwerken waar mensen gratis een profiel kunnen aanmaken en een vriendennetwerk opbouwt en onderhoudt. Hyves werd steeds meer populair en begon voornamelijk onder jongeren en studenten. Tegenwoordig heb je je oom als vriend en krabbelt je moeder je elke dag met teveel emoticons. Iedereen zoekt elkaar op en en kijkt of ze nog mensen kunnen vinden van vroeger. Daarnaast ook nog je hyves pimpen, goldmember worden, respect geven, uploaden van youtube filmpjes noem het maar op.
Hyves wordt opgericht in september 2004 door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen. In 2007 wordt de site benoemd tot de populairste site en eind 2009 heeft het 9,5 miljoen leden. Een behoorlijke prestatie in zo'n korte tijd en een succesvol concept.

Waar ligt het succes? Ik denk dat het succes ten eerste te maken heeft dat er geen kennis nodig is van html. Een persoonlijk profiel is binnen een paar tellen aangemaakt en je hebt gewoon een Hyves-profiel. Het persoonlijk maken van je profiel kan beginnen. Eigen kleuren, eigen filmpje en een eigen plaatje. Nog persoonlijker kan bijna niet. Dat is wat het aantrekkelijk maakt een profiel aan te maken. Je weet dat je jezelf kan profileren op de site en je krijgt een indruk van andere mensen. Daarnaast is de site duidelijk, strak en heeft het een eigen huisstijl. In het begin was de site nogal ouderwets echter hebben ze hierop antwoord gegeven en de site een nieuwe look gegeven. Zelf heb ik ook een profiel op deze site en zit ik er dagelijks op. Krabbels sturen, profielen van andere mensen bekijken en op de hoogte blijven zijn toch wel de dingen die ik doe op hyves. Als ik het zo bekijk blijft hyves nog lang bestaan.
0 Responses

Een reactie posten