De Wii, de vijfde succesvol uitgebracht spelcomputer van Nintendo. Vorige spelcomputer van de Nintendo heb ik ook gehad en toen ik hoorde over de Wii wist ik dat dit ook een succes zou worden. Een totale nieuwe vorm van een controller, jij maakt een beweging en dat gebeurt op het beeld. Op 16 september 2005 werd de controller van de Wii in Japan onthuld, die lijkt op een afstandsbediening, maar toch heel andere functies heeft.
Wii is backwards-compatible, wat betekent dat Nintendo GameCubespellen er ook op afgespeeld kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om via een downloadsysteem, genaamd Virtual Console, NES-, SNES-, Nintendo 64-, Sega Mega Drive-, PC Engine/TurboGrafx- en MSXspellen te spelen. De releasedata waren 2 december 2006 voor Japan, 19 november 2006 voor de Verenigde Staten, 7 december 2006 voor Australiƫ en 8 december 2006 voor Europa. In Amerika en Europa wordt het spel Wii Sports standaard bij de spelcomputer geleverd.

Door een goede vorm van marketing en een grote doelgroep aan te spreken is het ze gelukt een succes te worden. Ze richten zich nu niet meer alleen op de kinderen, het hele gezin wordt bij het gamen betrokken. Er zijn nu niet alleen spelletjes voor kinderen, ook voor de ouderen. Naast de vernieuwde afstandbedieningen kan je nu ook op een dansvloer beweggen of op een snowboard staan. De spelcomputer zelf ziet er ook echt strak uit en ze hebben het zo in de markt weten te zetten door goede reclame dat er inmiddels 50 miljoen exemplaren van de Wii zijn verkocht.
0 Responses

Een reactie posten