Steven Spielberg, een man die ik waardeer. Films kijken doe ik graag, niet alleen voor vermaak maar ook met een kritisch oog. Veel films van hem kan ik waarderen o.a.:
- War of the Worlds
- Jurassic Park
- The color purple

Steven Allan Spielberg (Cincinnati (Ohio), 18 december 1946) is een zeer succesvolle, Amerikaanse regisseur en producent van (speel)films.

Steven Spielberg groeide op in Phoenix, Arizona, als de introverte zoon van een emotioneel afwezige elektronica-ingenieur en een concertpianiste. Hij maakte zijn eerste film met script, waarvoor hij de nodige fondsen gekregen had met zijn handeltje in bomen, toen hij twaalf jaar oud was. Een jaar later won hij een prijs voor zijn veertig minuten durende oorlogsfilm, Escape to Nowhere.
Spielbergs films zijn heel verschillend qua inhoud en uitwerking: van grootse spektakels tot kleinere persoonlijke verhalen, waar emoties nog meer centraal staan. In de eerste categorie films worden natuurlijk de grote publiekstrekkers - de eerder vernoemde blockbusters - zoals Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park, Saving Private Ryan, War of the Worlds, genoemd. Bij de tweede categorie films werkt hij meer ingetogen zoals bij E.T. the Extra-Terrestrial, Always, The Color Purple, Empire of the Sun, Schindler's List en Artificial Intelligence: AI.
0 Responses

Een reactie posten