Na een lange carrière bij een zekere bekende Nederlandse soap en als presentator van oa. Pop Idols, richtte Reinout Oerlemans het bedrijf Eyeworks in 2001 op, samen met ervaren Endemol managers Robert van den Bogaard en Ronal van Wechem.
Na vier jaar is Eyeworks Nederland’s een- na- grootste TV producties bedrijf en produceert het programma’s en formats voor verschillende genres, van drama tot sport tot reality-tv. Het meest bekende format/concept van Eyeworks is waarschijnlijk wel de IQ test shows, die verassend hoge kijkcijfers scoort – ook in het buitenland.
Verder is Eyeworks verantwoordelijk voor de reality-soap “De Bauers”, waarvoor zij in 2004 de Gouden Televizier ring hebben gekregen. Daarnaast is ook de succesvolle latenight- show Jensen geassocieerd met Eyeworks. Daarom vind ik dat Reinout Oerlemans als bedenker van TV-formats een goede conceptontwikkelaar. We leven in een tijd waar creatieve ideeën al gauw gekopieerd en uitgemolken worden (denk aan alle Big Brother spin-offs) maar Reinout en zijn team bij Eyeworks weten met hun formats toch ook veel origineels te laten zien, zowel in binnen- als buitenland. In recentelijk nieuws op de Eyeworks website staat bovendien vermeld dat het Nederlandse bedrijf een zeer lucratieve overeenkomst heeft gesloten met een Amerikaans bedrijf, waardoor voor Eyeworks de immense Amerikaanse “tv-markt” opengaat.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Reinout_Oerlemans
0 Responses

Een reactie posten