Op 27 juni 2005 presenteerde Talpa, in bijzijn van vele bekende presentatoren, het programmaschema. Op de zender waren onder meer voetbalwedstrijden in de eredivisie en al bekende programma's als Big Brother en Expeditie Robinson te zien.
De totale programmering van Talpa was niet meteen een groot succes, de zender kampte in het algemeen met tegenvallende kijkcijfers. Vanaf het begin werd druk gesleuteld aan de zender. Maar echt veel succes was het niet, op een aantal programma's na. In het begin werd vooral het verwijt gebruikt dat de zender nog niet door veel mensen gevonden werd en dat de zender nog niet bij de andere grote Nederlandse zenders in het rijtje stond.
Op 27 juni 2007 werd definitief bevestigd dat de zender binnenkort ophoudt te bestaan. De reden is matige kijkcijfers. Hierdoor gingen de succesvolste programma's over naar RTL Nederland, waaronder De Gouden Kooi, Deal or no deal, Gooische vrouwen en het Nederlandse voetbal. Radio 538 werd eveneens overgenomen door RTL Nederland. Radiozenders Radio 10 Gold en Juize.FM ging niet naar RTL.[9]. Juize FM is later in afgeslankte vorm zonder analoge kabel en zonder presentatie per 1 december 2008 alsnog als 538 Juize naar RTL Nederland gegaan.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tien_(televisiezender)
http://trendsenconcept.blogsnel.nl/8510/Spraakmakende+conceptlanceringen.html
0 Responses

Een reactie posten